Júliusban Kőszegen táborozott a kórus

A kórus mindhárom formációja ott volt a július elején Kőszegen tartott kórustáborban. A közel egyhetes programsorozatban volt sok közös éneklés, hangszeres próba, improvizációs előadás, klipforgatás és természetesen kirándulás is. 

Július 6. és július 11. között a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus Kőszegen táborozott. Elsősorban új dalokat tanult és gyakorolt a kórus, készülve a második félévben várható fellépésekre. A kórustagok hangszerekkel is készültek, minden nap külön szekciókban gyakoroltak a gyerekek. A Jézus szíve templomban az egyházi dalokhoz készülő klipekhez Bartha Zoltán operatőr felvételeket is készített.

A kórus meghívására Paulik Ákos, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium karnagya egy felejthetetlen bemutató órát is tartott a gyerekeknek.

A sűrű zenei programsorozatba belefért két reneszánsz est megtekintése, egy több kilométeres kirándulás a Kőszegi-hegységben és természetesen foci és kosárlabda a kollégium udvarán. Ráadásul egy új műfaj is született, a kollégiumi estéket Nagy Erzsébet kórusról írt “kórusmeséi” tették igazán hangulatossá (ami már a honlapon is elérhető külön menüpont alatt).

Az egyhetes tábor végén egy különleges improvizációs műsort mutatott be a kórus a jelen lévő szülőknek.

Egy rövid összefoglaló videó is készült a táborról: