Nyitó oldal

Következő fellépések

A kórus bemutatása

A KÓRUS TÖRTÉNETE

A kórus 2003-ban alakult. Szilágyiné Szalai Zsuzsanna karnagy először 20-25 szép hangú gyermekből álló kis csapatot toborzott. A kórus, mely az első években csak szezonálisan működött, néhány év alatt egy rendszeresen próbáló, évente 6-8 alkalommal fellépő, létszámban bővülő, minőségben fejlődő énekkarrá nőtte ki magát.

ELISMERÉSEK

A kórus minősítő hangversenyén a Gyermekkar “Arany Diplomával” és az „Év Kórusa” , a Rutafa „Hangversenykórus” minősítést , a Vegyeskar pedig „Arany Dícsérettel” minősítést kapott. 2017-ben a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon a Rutafa Kórus a fesztivál nagydíja mellett több különdíjat nyert. 2018-ben ezüst minősítésű diplomát nyert a Rutafa Kórus a XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon.

FELLÉPÉSEK, REPERTOÁR

A kórus repertoárjában a középkori, reneszánsz és más stíluskorszakok mellet kiemelt szerepet kapnak Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos és Karai József kórusművei, népdalfeldolgozásai. A kórus rendszeresen vállal fellépéseket olyan gálaműsorokon, nagyobb céges rendezvényeken is, ahol a minőségi zene megszólaltatása hangulatosabbá teheti az eseményt.

Aktuális információk

Kiemelt videó

';